Érdeklődöm

Tudjuk, hogy egy új helyen való részvétel kellemetlen lehet, ha az ember nem tudja, mire számítson, ezért szeretnénk segíteni ezzel az összefoglalóval.

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy bárkit szívesen látunk az istentiszteleteken, hiszen a Biblia alapján úgy látjuk, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy az élő Istennel személyes kapcsolata legyen.

Az istentiszteletek vasárnap 10 órakor kezdődnek, Balatonszemesen, a Gárdonyi Géza utca 7 szám alatti imaházban. A busszal érkezők egy rövid séta után elérik az imaházat, de a vonatozóknak is csupán negyed óra gyaloglással kell számolniuk. Autóval a 7-es számú főútról közelíthető meg legjobban az imaház, parkolni pedig a Táncsics Mihály utcában a legcélszerűbb.

Az öltözékre nincs előírás. Vannak, akik az öltönyös, nyakkendős megjelenést preferálják, mások inkább a normál utcait. Amit viszont mindenképp javaslunk, az a kihívó öltözködés kerülése, hiszen mégiscsak Isten házába megyünk.

Az imaházban nincs semmilyen kötelező mozdulat vagy kifejezés, amire számítani kell, és leülni is oda lehet, ahova csak jól esik. Az istentisztelet során élő közvetítés szokott lenni, de ebben kizárólag a színpadon történő események láthatók. 

Megérkezéskor, az ajtónál jó eséllyel fogadni fog valaki, aki szívesen segít bármilyen kérdésben. A kabátokat az alagsorban lehet elhelyezni, az istentisztelet pedig a földszinten, a nagy teremben szokott lenni. A kisebb gyerekek számára külön foglalkozásokat tartunk kis termekben, de az is teljesen rendben van, ha bent maradnak a szülőkkel. A pici babákkal pedig lehetőség van a külön elvonulni a nagy terem mögött, a kifejezetten erre kialakított szobában.

Az istentiszteletet általában egy ember kezdi köszöntő gondolatokkal és imádsággal, ez után Istent dicsőítő zenés éneklés szokott következni. Ez utóbbit néha állva, néha ülve tesszük.

Ez után következik az igehirdetés, amikor is a Biblia alapján a lelkipásztor vagy más valaki előad egy tanítást. Utána közösen imádkozunk, majd megint éneklés következik, ami alatt gyűjtés szokott lenni. Ilyenkor egy kosarat körbeadunk és mindenkinek lehetősége van arra, hogy beletegyen valamennyi pénzt, amit az Úrnak ajánl fel. Ez a lehetőség tehát teljesen önkéntes alapú, senkire nézve sem kötelező, a tagoknak is csak ajánlott, nem elvárás.

Havonta egyszer úrvacsorázni is szoktunk. Ilyenkor Jézus Krisztusra emlékezünk egy falat kenyér és egy gyűszűnyi bor által. Ez a lehetőség tagoknak és más gyülekezetekben úrvacsorázó, hitüket gyakorló látogatóknak szól. Aki úrvacsorázik, annak ezt felállásal kell jelezni. Ilyenkor nyugodtan ülve lehet maradni. Az istentiszteletek online visszanézhetők itt.

Reméljük, sikerült válaszolni a legtöbb kérdésedre. Ha valami még nem teljesen világos, örömmel válaszolunk, ha írsz nekünk a kapcsolat menüpont alatt.

Nos, vasárnap találkozunk? 🙂