Házasság – Család Vasárnapja

Gyülekezetünk családépítő klubjának régi vágya volt, hogy a házasság – család témakörben meghívott előadó segítségével gondolkodjunk együtt. Ez a program végül megvalósulhatott 2023. szeptember 10-én, vasárnap, amikor a Budapesten élő Tolnay házaspár voltak vendégeink.

Dr. Tolnay Lajos és dr. Tolnayné Csattos Márta a Budapest-Fasori Református Gyülekezet szolgáló tagjai, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársai. Lajos szülész-nőgyógyász főorvos, Márti gyógypedagógus, négy gyermekes szülők, de ami a legfontosabb, hogy Isten gyermekei, Jézus követői mindketten.

Délelőtt Lajos hirdette az Igét, Dávid és Betsabé története volt a fókuszban, azért, hogy tanulhassunk Dávid bukásából, majd helyreállásából, lássuk meg a házasságra, a házastársi kapcsolatra leselkedő veszélyeket. Az Istentisztelet után a gyülekezet közösen ebédelt, majd délután a házaspárok körbe ülve hallgatták Márti és Lajos gazdag élettapasztalatait, tanácsait, elsősorban a gyermeknevelés kapcsán, a gyermek- és fiatalkor összes korszakán végighaladva. Nagyon jó volt látni, hogy újdonsült házaspártól kezdve, várandós anyukáig, több mint 50 éve házas nagyszülőkig, minden korosztály képviseltette magát ezen a beszélgetésen.

Úgy véljük hasznos és építő volt a házasságainkra, a családjainkra koncentrálni ezen a napon, éreztük és tapasztaltuk, hogy jó az Úr, akinél van gyógyulás és szabadulás, aki meg tudja tartani és erősíteni a házasságot.

(Betti és Tivadar)