Csillag csoport

A Csillag csoport betekintőjét olvashatjuk a következő sorokban, Bózsáné Godó Brigitta írása.

„Csillag csoportunk óvodás és első osztályos gyermekeket foglalkoztat. Jelenleg négyen* vagyunk tanítok, így egy hónapban egyszer esik ránk a tanítás, ami azért is fontos, hogy egyen-egyenként is tudjunk tanulni, épülni, megújulni az istentiszteletek alatt.

Célunk, hogy a gyerekek játékos formában ismerjék meg a bibliai történeteket.
Egy-egy ilyen alkalom a gyermekek köszöntésével, majd beszélgetéssel indul, hogy kicsit oldódjanak, ezután egy játékos bevezető veszi kezdetét, amivel ráhangoljuk az adott témára, történetre a gyerekeket.
Ezt követően a Biblia vagy gyermekbiblia segítségével beszéljük el a történetet, sokszor mutogatással, vagy őket is bevonva egy-egy szerep erejéig. Ez után átbeszéljük a történetet, hogy megbizonyosodjunk abban, hogy megértették a lényeget.
Ezt követően gyümölcsöt kapnak tízórainak, majd a kreatív rész veszi kezdetét, ami kapcsolódik a tanult történethez és amit mindig szívesen csinálnak.

Egy ilyen alkalom kb. egy órát vesz igénybe és minden vasárnap tartjuk, kivéve az úrvacsorás, illetve a közös istentiszteleteket, mint például a karácsonyi, húsvéti, anyák napi, pünkösdi, amikre közösen is szívesen készülünk rövid műsorral.

Egy-egy alkalommal igeverset is és dalokat is tanítunk nekik, amit a közös istentiszteleteken előadhatnak.”

Ezúton is köszönjük a szülők bizalmát. Jelenleg nyári szünetet tartunk mi is, de szeptemberben újra várjuk a gyerekeket!

* Vasárnapi iskolai tanítók: Bondor Aranka, Bózsáné Godó Brigitta, Dombi Natasa, Mórocz Bora.