Tóalmás-nyári beszámoló

 

Az idei évben is több, mint 10 gyermek táborozott gyülekezetünkből a WOL Élet Szava nyári táborban, Tóalmáson. 7 héten át 3 korosztályban szerveztek programokat és választható oktatásokat, például angol, kézműves, röplabda, kosárlabda, baseball, foci, színjátszás, ének, disc-golf (ami a frizbi, golf és az erdei túrázás izgalmas ötvözete) és amerikai foci. A sportokat profi edzők segítségével tanulják a gyerekek, az angolt pedig amerikai tanárok tanítják. A táborban minden évben rengeteg izgalmas programmal készülnek a résztvevők számára.

 

Az idei évben a táborok a Star Wars klasszikus  sci-fi filmek tematikájára épültek. A táborozókat az első napon két nagy csapatra osztották, a fehérekre és a pirosakra. A csapatok több alkalommal is összemérték erejüket, tudásukat és ügyességüket. Van, amikor mindenki részt vesz a játékokban, azonban vannak alkalmak, amikor a csapat kiválaszt pár lelkes önkéntest, akik képviselik őket. Ezeknek a különféle játékoknak fontos szerepük van abban, hogy a fiatalok már a hét első napján feloldódjanak és jól érezzék magukat. A táborban a résztvevők minden nap kétszer összegyűlnek egy vidám, zenés és egyben komoly előadásra, egy bibliai témájú tanításra. Ezeken az alkalmakon olyan dolgok hangzanak el, amelyek a fiatalok számára is fontosak, tanulságosak lehetnek, vallási háttértől függetlenül. Mindezek mellett elengedhetetlenek a vicces, vidám jelenetek.

 

Hálásak vagyunk gyülekezetünknek a kapott anyagi támogatásért. Az idei évben is a táborozási díj 50 %-át támogatták, ezáltal lehetőséget kaptak gyermekeink, hogy részt vehessenek.

 

„Hisszük, hogy a helyes Bibliai tanítás a táborozás elengedhetetlen része és hisszük, hogy Isten a tábort felhasználva hatással van a fiatalok életére.”

 

Harmadás Tímea